Ik werd vanmiddag opgebeld door mijn vriend. Nadat hij vroeg of ik wilde vertalen wat de Fransman tegen hem zei en ik “Ja” had gezegd, kreeg ik de man aan de lijn. Ik verstond hem nauwelijks. Hij had het over een “grue”, een woord dat ik deze middag eerder had vertaald, maar meer woorden ving ik niet op. Mijn vriend kwam weer aan de lijn, opgewekte stemmen op de achtergrond. In wat voor situatie bevonden zij zich? Wat was de bedoeling en wat hadden ze de Fransman gevraagd? De auto moest 2 meter de lucht in getild worden door de hijskraan alsof de normaalste zaak van de wereld was, iets van alledag. Mijn vriend, zijn zusje en een vriend en vriendin van hem doen mee aan de Carbage Run, een 5-daagse tocht door Europa. Opdrachten voor onderweg, een commissie en vele andere deelnemers. Of het gelukt is met de hijskraan et le canard neutralisé die ze moesten plaatsen in een deux-chevaux om er vervolgens een foto van te maken, weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat ik ontzettend van hem houd en van hem geniet. Wat maakt hij mij blij!

Ik heb vandaag gewerkt aan mijn stageverslag, iets minder spectaculair. Na een derde keer het verslag bijna volledig gemaakt en afgerond te hebben, moet deze versie nu echt goed zijn. Drie keer is scheepsrecht toch? De deadline is gezet en staat op klokslag 00.00 uur, aanstaande maandag de 22ste en die deadline ga ik halen.

Morgen heb ik *trommelgeroffel* mijn tweede schaatsles! Deze keer niet op huurschaatsen, maar op mijn eigen Noren die ik morgenochtend vroeg nog even moet laten slijpen voordat ik naar school ga om samen met Marleen hard aan de studie te gaan. Je kunt het eigenlijk niet geloven, maar mijn moeder heeft ze voor 4,50 op de kop getikt in een kringloopwinkel. Unbelievable! En “Nee”, oud en versleten zijn ze niet! Bling bling en zo goed als nieuw!

Ik duik nu snel mijn bed in, energie opdoen en dromen over morgen en de vele nieuwe plannen en doelen die ik aan het uitwerken en opzetten ben, waar ik naartoe werk… Dit is ook de reden waarom ik even niets van mijzelf heb laten horen. Liefs en jullie horen snel meer van mij!

Nienke